EL REI...


“Com us deia...el rei esta fotut”, és un  monòleg basat en textos de Frederic Soler i Hubert, més conegut popularment amb el pseudònim de Serafí Pitarra.
Un monòleg interpretat per l’actor Jaume Costa amb música de David Martell.
Una peça teatral entranyable , patriòtica, a vegades irreverent , àcida, grotesca, però sobre tot divertida. Una  obra teatral per passar una bona estona i conèixer de passada la vida i la trajectòria literària del precursor del teatre català modern.
L’obra, és una versió lliure dels textos de Serafí Pitarra.

“ Com us deia ....el rei esta fotut” no té cap més objectiu que fer passar una bona estona a l’espectador seguint una trama argumental amena i gens feixuga tot barrejant alguns textos de Serafí Pitarra. 
L’acompanyament  musical, ens endinsa en el seu temps, en la seva vida i sobretot en la seva obra, fent una ullada a quatre de les seves obres més populars. Des del “Fossar de les moreres”, fins a “El ferrer de tall”, passant per la divertida llegenda de “L’últim trencalòs”, i tenint com a eix central i angular una de les obres més conegudes i esbojarrades de Pitarra “Don Jaume el conqueridor”.
David Martell és l’autor de la partitura, que ell mateix interpreta en directe al piano. El text i la música es complementen per aconseguir en cada moment el clima adient, des de la tendresa a la disbauxa.
Són noranta minuts de bogeria compartida amb l’espectador, per gaudir d’uns textos extraordinaris escrits per un dels més grans autors de la literatura catalana, Frederic Soler i Hubert ,o el que és el mateix, Serafí Pitarra. 

COMENTARI DE PREMSA