MESTRE OLEGUER

En l’any de les celebracions del tricentenari 1714-2014

       MESTRE  OLEGUER

                         D’Àngel Guimerà
Barcelona, any 1714. El setge a la ciutat de l’exèrcit de Felip V  fa mesos que dura.  Les tropes catalanes estan cansades i amb els pocs efectius de que disposen  resisteixen com poden les envestides de les tropes borbòniques . Pels carrers de tota la ciutat, enmig de les runes, s’han aixecat barricades, on civils, pagesos i menestrals ajuden amb el que poden  a l’exèrcit comandat pel conseller en cap Rafel de Casanova a defensar la ciutat.  Mestre Oleguer, carreter d’ofici, n’és un més, dels milers de catalans que van agafar les armes per defensar Catalunya de l’atac invasor.  
És la matinada d’un dia de setembre ......


Així comença l’adaptació que ha fet Jaume Costa del monòleg teatralitzat i en vers d’Àngel Guimerà, dramaturg i poeta.
Interpretat pel mateix Jaume Costa amb música original de David Martell

L’única peça teatral que existeix que parla d’uns fets que van succeir l’any 1714  i que van canviar el destí del nostre poble.

Un text apassionant que ens revela el patriotisme d’un dels autors més grans que ha tingut mai Catalunya. Àngel Guimerà


La música creada especialment per aquest muntatge és de David Martell, reconegut pianista i compositor de Manresa. Tots dos ja van treballar junts en el muntatge “ Com us deia...el rei està fotut”, monòleg sobre textos de Serafí Pitarra.

La música i el text ens traslladaran  a un dia de setembre de l’any 1714, una matinada dels últims dies del setge Barceloní, on Mestre Oleguer un home senzill, treballador, defensa amb ungles i dents la seva pàtria, parapetat en una barricada d’un carrer del barri de la Ribera.  Desgranant  els seus sentiments i la seva vida, transportat per la nostàlgia d’un temps feliç.

Durada de l’espectacle 55 minuts aprox.

Art&hort produccions telf. 669925711